Kostholdet i Bukkespranget

Sundt kosthold

Vi har valgt å legge stor vekt på kosthold i bukkespranget. Det betyr at vi har gjordt et bevisst valg i forhold til hva vi tilbyr ungene av mat i barnehagen.

Vi baker brød, eller kjøper grovt brød. Vi tilbyr ungene proteinrikt pålegg,med grønnsaker til. Grønnsaker tilbys til alle måltid i barnehagen.

Videre får ungene viktige fettkilder gjennom oljer og smør. Vi har alltid et fruktmåltid om dagen, der ulike fruktslag og grønnsaker tilbys ungene. Vi lager smootis med friske bær, yoghurt naturell, og naturligvis uten sukker. Godteri og godteri-pålegg finnes ikke i barnehagen vår.

Balansert kosthold, med et godt forhold mellom karbohydrater, proteiner og grønnsaker, er viktig for at energien som ungene skal ha varer helt til neste måtid.

Vi har ansatt en kokk i Bukkespranget. Hun utøver et viktig pedagogisk arbeide med barn og mat, matlaging og holdninger til mat og ernæring.